Ворог продовжує викрадати молодих українців: ще 95 дітей вивезли в РФ

Окупанти регулярно проводять виїзди в Росію школярів різного віку

Програми з так званого патріотичного виховання маленьких українців на тимчасово окупованих територіях України активно лобіюються з Кремля.

Як повідомляє Центр національного спротиву, цього разу 95 учнів із Ясинуватої, Амвросіївки та Макіївки віком від 14 до 17 років пройдуть пропагандистський вишкіл в Набережних Челнах за путінською програмою "Університетські зміни".

За даними Центру спротиву, лише за минулу осінь окупанти вивезли на “оздоровлення” 10 тисяч українських дітей. Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Кремль поставив план для кожного російського регіону щорічно брати “шефство” над щонайменше 2,5 тисячами маленьких українців.

Зазначається, що така політика є частиною ширшої стратегії з русифікації та повної інтеграції молодого покоління в окупаційні структури.

Центр національного спротиву наголосив, що особи, причетні до вивезення українських дітей та примусової зміни їхньої ідентичності, обов’язково відповідатимуть за свої вчинки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують оточувати місто Селидове, розповів офіцер ЗСУ Микола Мельник. За словами офіцера ЗСУ, попри спротив української армії, росіянам вдається просуватись флангами, замикаючи кільце навколо міста. Він відзначив, окупація міста відкриє росіянам шлях для наступу на Покровськ з півдня. "Під Селидовим противник продовжує обходити місто з флангів. Попри героїчний спротив Сил оборони, ворог має частковий успіх. Захоплення Селидового дасть противнику можливість продовжити наступ на Покровськ з півдня", — зазначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський намагається переконали лідерів європейських країн погодити план перемоги України, однак наразі вони не готові цього робити, пише видання New York Times. Як зазначає видання, західні союзники бояться, що українські удари по території Росії призведуть до ескалації війни, а тому відмовилися зняти обмеження на такі удари з використанням своєї зброї.