Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни оточують Селидове: яка загроза від захоплення міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни оточують Селидове: яка загроза від захоплення міста

Ситуація на Донецькому напрямку залишається вкрай складною

17 жовтня 2024, 23:40
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжують оточувати місто Селидове, розповів офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Росіяни оточують Селидове: яка загроза від захоплення міста

РФ просувається на Покровському напрямку. Фото з відкритих джерел

За словами офіцера ЗСУ, попри спротив української армії, росіянам вдається просуватись флангами, замикаючи кільце навколо міста. Він відзначив, окупація міста відкриє росіянам шлях для наступу на Покровськ з півдня.

"Під Селидовим противник продовжує обходити місто з флангів. Попри героїчний спротив Сил оборони, ворог має частковий успіх. Захоплення Селидового дасть противнику можливість продовжити наступ на Покровськ з півдня", — зазначив Микола Мельник.

Офіцер ЗСУ розповів, що противник також має частковий успіх під Часовим Яром та Кураховим. Однак, відзначив він, цей успіх коштує росіянам дуже дорого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кордони України мають бути чітко демарковані перед тим, як Київ отримає офіційне запрошення долучитися до оборонного блоку. Як зазначає видання, тільки після демаркації українських кордонів буде зрозуміло, за яких умов діятиме 5-й пункт статуту НАТО про колективну оборону. Як відомо, раніше постійний представник США при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що Альянс найближчим часом не запросить Україну до свого складу.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що рішення про підтримку Росії у війні проти України Північна Корея ухвалює самостійно, не узгоджуючи їх з Пекіном, переконаний радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. "Північна Корея абсолютно точно ухвалює рішення без Китаю. І Китай це дратує, бо Пекіну навряд чи потрібний цей хаос в індо-тихоокеанському регіоні. Китай розуміє, що КНДР стрімко переходить в проксі РФ, а тому буде приймати відповідні рішення. Зокрема, провокувати ескалацію на Корейському півострові", — заявив він. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "План перемоги" обговорювати немає сенсу, через відсутність самого плану.

Новини