Ворог посилив гоніння проти ПЦУ: що відомо

Росіяни посилили переслідування християн

Впродовж останніх двох місяців у тимчасово окупованому Криму спостерігається значне загострення релігійних переслідувань. Силовики активізували тиск на віруючих, які не належать до “скрепних” конфесій.

До прикладу, повідомляє Центр національного спротиву, за цей час у Євпаторії окупанти демонтували Хрестовоздвиженський храм ПЦУ, а членів громади змушують сплачувати витрати на знесення.

За інформацією Центру спротиву, аналогічні дії ворог вчиняє й щодо мусульманських громад. Зокрема, росіяни здійснюють облави та закриття релігійних мусульманських шкіл, які не визнають кримського муфтія. Також так званий верховний суд Криму нещодавно посилив покарання для членів Свідків Єгови, замінивши умовні терміни на реальні ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що необхідно якнайшвидше домогтися деескалації військового конфлікту в Україні, заявив голова КНР Сі Цзіньпін під час пленарного засідання саміту БРІКС. "Китай і Бразилія досягли консенсусу з шести пунктів щодо врегулювання української кризи. Разом із відповідними країнами ми ініціювали створення на майданчику ООН групи "друзів миру". Важливо якомога швидше домогтися деескалації ситуації", — сказав Сі Цзіньпін. Китайський лідер заявив, що країни БРІКС виступають "першою фалангою" Глобального півдня та мають продемонструвати "колективну мудрість", а також взяти на себе відповідальність за те, щоб "підтримати мир і домогтися загальної безпеки".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у місті Селидовому в Донецькій області продовжуються важкі бої, повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс". "Не намагайтеся шукати якусь інформацію по мапам, бо ніяка мапа не розкриє вам дійсної обстановки, а вона близька до критичної. Не підходить сюди формулювання: складна, але контрольована", — зазначив офіцер ЗСУ. За його словами, у Селидовому — суцільне місиво та пекло.