Ворог планував прорив на Харківщині: важливі подробиці

Загарбники не змогли просунутися ні на метр української землі

Російські окупанти планували здійснити прорив в районі населеного пункту Борова у Харківській області, однак їхні наміри зазнали фіаско. Окупантам не вдалося просунутися вперед завдяки злагодженим діям Сил оборони, розповів заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"Ворог дійсно планував зробити прорив в районі Борової та просунутися вперед. Однак окупанти не змогли забрати навіть одного метра землі. Наразі в смузі відповідальності Третьої штурмової ситуація контрольована", - повідомив Максим Жорін.

Офіцер ЗСУ розповів, що плани росіян просування вперед були збиті за рахунок створення вогневих мішків, в які окупантів затягували та знищували основному за допомогою ударних дронів та зачистки піхотою.

За словами військовослужбовця, ворог продовжує спроби проводити в районі Борової локальні штурмові дії, але основний його потенціал в смузі відповідальності Третьої штурмової бригади наразі збито.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що контрнаступ Збройних сил України до кінця 2024 року неможливий, оскільки в України немає для цього достатніх ресурсів, вважає військовий аналітик Владислав Селезньов. "Останні кілька днів у мене запитують, чи спроможна українська армія до кінця цього року перейти в контрнаступ. Моя відповідь очевидна: ми не маємо достатньої кількості ресурсів, щоб організувати такі заходи. ЗСУ станом на сьогодні, перебуваючи в стратегічній обороні, відчувають брак ресурсів для того, щоб ефективно стримувати всі ворожі атаки", — наголосив він.