Ворог не готується до зими на фронті: у ЗСУ розповіли, що це означає

У ОТГ "Луганськ" вважають, що противник намагається максимально просунутися до морозів

Російські окупаційні війська не готуються до зими на фронті. Натомість окупанти намагаються досягти поставлених цілей до морозів. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла речник оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова.

"За даними нашої розвідки, ворог не готується до зимового періоду. Вони намагаються максимально використовувати суху погоду, яка зараз на Донеччині", - зазначила речник оперативно-тактичного угрупування "Луганськ".

За її словами, російські загарбники використовують артилерію, FPV-дрони та інші наявні засоби поразки, щоб сподіватися досягти будь-яких цілей до морозів.

Як уточнила Анастасія Бобовнікова, українські війська, на відміну від ворога, проводять заходи підготовки до майбутньої зими. Тому росіянам буде важче штурмувати українські позиції з настанням морозів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 років. Іван Ступак в ефірі каналу "Еспресо" висловив думку, що окупанти можуть захопити Курахове легко, змусивши ЗСУ відійти від міста, і для цього їм потрібно перерізати ключову трасу, перекривши забезпечення наших військових.

Експерт зазначив, що минулого тижня росіянам вдалося пройти на кордоні Донецької та Запорізької областей, у районі Гуляйполя та Великої Новосілки, близько 1 км углиб території України.

"Не треба бути великим аналітиком, відкриваємо карту DeepState і бачимо, що далі для загарбника велика мета - перекрити дорогу, яка з'єднує Курахове з містом Запоріжжя. Це щоб зробити перебування наших військових у Кураховому та на його околицях неможливим, і змусити українське командування відійти з цього населеного пункту, і таким чином росіяни змогли б зробити велике захоплення, не докладаючи значних зусиль", - пояснив він.