Ворог має тактичні успіхи: військовий розповів про ситуацію на Харківщині

Ворог має тактичні успіхи на Харківщині

Російські загарбницькі війська залучають усі можливі види озброєння, щоби прорвати лінію оборони ЗСУ в районі Куп'янська на Харківщині. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів Максим Вичавка – начальник штабу 4-ї прикордонної комендатури швидкого реагування бригади "Помста".

"Якщо противнику вдається десь вклинитися в нашу оборону – він нарощує свої зусилля, аби збільшити просування. Якщо говорити про так званий мішок (просування РФ з населеного пункту Крохмальне, – ред.) – це деякий тактичний успіх противника, який він намагається розвинути. Силами оборони проводяться всі заходи для уникнення цієї ситуації. Що нам на даному етапі вдається", – пояснив військовий.

Він також додав, що зараз російське командування перекидає до цього району резерви, у тому числі з інших напрямків. За словами військового, основним ударним угрупуванням РФ на цьому напрямі є 1-а танкова армія. Росіяни активно використовують тут як техніку, і тактику малих штурмових груп. Українські війська не можуть собі дозволити масово контратакувати, щоб відкинути супротивника.

"Сил та засобів для здійснення масованих контратак у нас зараз недостатньо. Вони більше залишаються локальними, коли вдається одну-дві позиції противника відбити, або відновити втрачені позиції", - пояснив захисник.

Читайте також на порталі "Коментарі" - активність президента України Володимира Зеленського зараз спрямована насамперед на те, щоб знайти рішення, яке забезпечить мир для України та захистить її від майбутніх агресій з боку РФ. Президент зазначив, що Україна має реальну можливість досягти миру та стабільності вже восени та взимку. Він наголосив, що ситуація на фронті відкриває можливості для рішучих дій, щоб закінчити війну до 2025 року. Про це пише італійська газета Corriere della Serе.