Ворог має перевагу. У ЗСУ розповіли про наступ РФ на півдні

Росіяни проводять наступальні дії на околицях Роботиного

Російські загарбники, які наступають на Запорізькому напрямку, мають відчутну перевагу в артилерії та авіації, а також дуже активно застосовують танки і бронетехніку.

За словами речника "Легіону Свободи" Костянтина Денисова, на півдні України ворог регулярно накриває вогнем усю лінію фронту та активно використовує бронетехніку для підтримки своїх штурмових груп.

"На Запорізькому напрямку окупанти намагаються повторювати тактику, яку використовували в Авдіївці. Росіяни заходять в населений пункт, намагаються зачепитись малими піхотними групами за якусь будівлю та обладнати вогневу точку. Ворог намагається просуватись, хоча не завжди з успіхом. Нещодавно росіяни зайняли одну будівлю, але за декілька хвилин туди прилетіла їхня міна і всі вони загинули. Тобто їхній дружній вогонь ніхто не скасовував", - розповів Костянтин Денисов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія отримала від Північної Кореї понад 2,5 млн боєприпасів, встановив Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні. Аналітики центру підрахували, що з серпня 2023 року було здійснено щонайменше 25 запливів у порт Наджін, де відбувалося навантаження північнокорейських боєприпасів, які відправлялися в РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що після президентських виборів у Росії агресор може сконцентруватися на захоплених українських територіях, а може розпочати масштабну мобілізацію, аби активізувати бойові дії на нових напрямках. За словами військового аналітика Миколи Бєлєскова, масштаби мобілізації у РФ після президентських виборів, які пройдуть у березні, залежатимуть від того, які завдання поставить російське військово-політичне керівництво.