Влучив дрон. У Курській області загинув відомий російський пропагандист

Пропагандист загинув від влучання в автомобіль дрона

Російський пропагандист Євген Піддубний загинув у Курській області, де триває наступ ЗСУ.

Депутат Державної Думи РФ Михайло Делягін повідомив про загибель відомого російського воєнного кореспондента Євгена Піддубного.

За інформацією російських пропагандистських Telegram-каналів, Піддубний загинув в Курській області, куди приїхав висвітлювати наступ української армії.

Як пишуть російські медіа, пропагандист загинув внаслідок влучання у його автомобіль FPV-дрона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нещодавно ворог планував наступ на Харків — Суми. ЗСУ формували резерв для відбиття наступу з того напрямку, але потім ворог захлинувся в Харківській області і вже не розвивав наступ на Сумщині, бо перекидав підрозділи з Сумщини на Харьківський напрямок. Проте, як каже військовий Олександр Карп’юк, план наступу з цього напрямку є досі, просто РФ перенесла наступ на час, коли вона доорганізує угруповання на тому напрямку. За його словами, в Курській області є декілька важливих інфраструктурних обʼєктів, які треба контролювати, що вже зроблено.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що наступ української армії на Курську область РФ може повернути віру у спроможність ЗСУ здійснювати наступальні операції, вважає політтехнолог Олег Постернак. "Курська операція ЗСУ, треба віддати належне, проривна, раптова і наступальна. І оскільки не маю бажання аналізувати її воєнно-кінетичний задум, бо події лише розвиваються, однак точно можу вказати на психолого-політичне значення для наших західних партнерів. Вона повертає віру в спроможність ЗСУ наступати. Хитро, маневрено, ресурсно і ефективно. Фіаско літа 2023 року породило скепсис і зневіру Заходу в потенцію армії України. Тепер цей шлейф можна перебити", — зазначив Олег Постернак.