Військового сенсу в ударі немає: чому РФ вдарила по ринку у Херсоні

Росія удару по ринку в Херсоні якраз у той час, коли туди прийшли люди за продуктами

Російські військові злочинці обстріляли з артилерії ринок у Херсоні. Як наголошує журналіст Денис Казанський, зробили це спеціально вранці, коли на ринку було багато людей. За його словами, вбито щонайменше 7 осіб – цивільні пенсійного віку, які просто прийшли на базар за продуктами.

"Нагадаю, що Херсон Росія називає своєю територією та стверджує, що там нібито живуть росіяни. І ось російська армія цілеспрямовано вбиває цих людей такими терористичними обстрілами", - каже Казанський.

За його словами, не було жодного військового сенсу в тому, щоб завдавати удару по ринку.

"У чому військове значення цього удару по ринку? А його нема. Це акт терору в чистому вигляді, який нагадує нам, що ми воюємо з покидьками людського роду", - зазначив Казанський.

Втім, як каже журналіст, росіяни радіють тому, що вони нищать Україну, її міста та мирних громадян.

Наприклад, депутат Держдуми РФ Андрій Гурулєв похвалився тим, що саме його земляки знищують Вугледар, і що жителі Забайкальського краю радіють і пишаються тим, що бригада з їхнього регіону стирає з лиця землі чергове місто Донбасу та вбиває українців.

"Це забайкальці наші радісно розбирають Вугледар частинами! У всіх чатах Забайкальського краю люди радіють!", - зазначив російський депутат.

"Потім ці ж нелюди розповідатимуть про "братський народ" і дивуватимуться, чому в Україні їх усі ненавидять", - наголосив Казанський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що про купанти атакували ринок у центрі Херсона. Під ударом опинилися торгові точки, де зранку херсонці купували чи продавали продукцію. За даними Херсонської обласної прокуратури, 1 жовтня 2024 року, близько 9:00, війська росії завдали ударів, ймовірно, зі ствольної артилерії серед Херсона. Обстріл стався поряд із місцевим ринком та зупинкою громадського транспорту.