Військовий пропонує бойовим бригадам ловити ухилянтів

Дозволити військовим підрозділам шукати ухилянтів, пропонує український солдат з "Азову". Такий метод, на його думку, покращить мобілізацію в Україні.

Заступник комбрига "Азов" Сергій Цісарук з позивним "Мольфар" запропонував, щоб ухилянтів шукали бойові бригади, а не працівники ТЦК. За його словами це покращить мобілізацію в Україні та покладе край хабарництву.

Сергій Цісарук вважає, що єдиний спосіб покращити мобілізацію в Україні, це надати повноваженням бойовим групам шукати ухилянтів.

"Все просто, бригада отримує списки в ТЦК і сама займається пошуком ухилянтів. Бійці бригади значно більше зацікавлені в поповненні бригади, тому хабарі не допоможуть", - пише Цісарук.

"Мольфар" пояснює, що завдяки рівню підготовки та оснащенню, яке має бригадна рота, вона зможе збирати близько сотні ухилянтів за тиждень. Крім того, Сергій Цісарук наголосив, що "це будуть не ті старі діди, яких зараз привозять, а добірні воїни", які, за його словами, тікають від поранених ветеранів, що працюють у ТЦК.

Заява заступника комбрига "Азову" обурила багатьох користувачі соцмереж, які критикували ідею Цісарука щодо ловлі ухилянтів військовими підрозділами. Однак військовий відреагував на це вказавши про вплив гібридної війни.

"Хороший приклад того як противник вкладається в тему мобілізації, памʼятайте про це коли читаєте щось в інтернеті. В "Азові" служать виключно добровольці, але воювати будуть всі, тому готуйтеся поки є час, коли нас не стане готуватися буде пізно", - підсумував Цісарук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп назвав терміни, коли приймуть законопроєкт про мобілізацію в Україні.

Також "Коментарі" писали, що військовий розповів, чого ніколи не можна говорити солдату, який повернувся з фронту.