Військовий розповів, які кроки треба зробити, щоб перемогти Росію

Останні дії українських військових уже привели до того, що РФ уже більше не може нав’язати швидкий мир на своїх умовах

Війна - це не тільки штурмові дії в посадках, закопування в землю, артилерійські дуелі й атаки фпв-дронів камікадзе. Війна - це насамперед великий обман противника, пошук його слабких місць, неочікувані операції в несподіваних місцях, вважає військовий Юрій Касьянов.

Саме тому, за його словами, операція в Курській області виявилася такою успішною.

"Тому що, незважаючи на все наше головотяпство в штабах на всіх рівнях, невміння працювати з секретною інформацією, і відверту зраду (яка завжди є), нашим військовим вдалося використати фактор раптовості та грамотно застосувати потенціал кількох бригад у маневреній війні", - відзначив військовий.

Тепер, за його словами, противник змушений окопуватися, перекидати війська в Курську область з інших ділянок фронту і з Калінінграда. Ймовірно, подальших перспектив у курського прориву немає, навряд чи вдасться значно просунутися, але свою роль ця операція виконала, зламавши плани противника на літній наступ і швидке закінчення війни на його умовах.

При цьому Касьянов відзначив, що для підтримки дій наших наземних сил у ніч на 14 серпня було проведено масштабну повітряну атаку далекобійними дронами-камікадзе по російських військових аеродромах Курськ, Воронеж, Борисоглєбськ, Саваслейка.

"І тут фактор несподіванки і раптовості повністю зіграв свою роль під час удару по нижегородському аеродрому Саваслейка, де базуються Міг-31К - носії надзвукових ракет "Кинджал". Z-блогери пишуть, що на цьому аеродромі, на відміну від прифронтових, "жили мирним життям", не маючи достатньої кількості зенітних засобів і не проявляючи пильності. Так само нещодавно противник зазнав болючого удару під час атаки українських дронів по липецькому військовому аеродрому, де орки теж "жили мирним життям", - говорить військовий.

При цьому, каже Касьянов, можна не сумніватися, що противник виправить свою помилку, виготовить ще більше панцирів та інших засобів ППО, і атаки по всіх російських військових аеродромах стануть таким самим важким завданням, як сьогодні атаки по аеродромах у Ростові, Курську, Воронежі, і де війна в повітрі нагадує битву на Донбасі - важку, криваву, без помітних успіхів з обох сторін.

"Щоб виграти війну, нам треба діяти швидко, нестандартно, шукати слабкі місця в обороні противника, застосовувати нові тактичні рішення, винаходити нову тактику, робити нові дрони, які зможуть пробити будь-яку існуючу систему ППО", - підкреслив військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в ОП зробили заяву щодо припинення вогню.