Військовий розкрив проблему українських дронів: скільки влучає у ціль

Менше половини вильотів дронів закінчується успішно.

Серед українських операторів дронів третина успішних вильотів вважається нормальним показником. Однак деякі підрозділи показують кращу статистику, і кожен другий виліт влучає у ціль. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Bild.

Український військовий офіцер з 92 бригада ЗСУ з позивним "Лекс", який воює у батальйоні ударних дронів "Ахіллес" проти армії РФ на Харківському напрямку в інтерв’ю Bild розповів, що основними цілями підрозділу стали російські солдати та важка бронетехніка окупантів. За його словами, в армії ситуація може піти не за планом, зокрема і з безпілотниками.

"Ми працюємо в армії. І жоден план не переживає реального контакту із ворогом. Якщо щось може піти не так, то воно піде не так. Якщо ми використовуємо передове обладнання у неясних, важких та хаотичних умовах, багато може піти не так", - говорить військовий.

За словами оператора дронів, в ЗСУ нормальний рівень успішних вильотів безпілотників становить близько 30-35%.

"Я чув, що нормальний рівень успішних рейдів у дроноводів – 30-35%. В нас це майже 50%. Але це ще далеко від 100%. Я сказав би, що приблизно половина наших вильотів закінчується нічим. Іноді це кілька вильотів поспіль, і це дуже дратує. Все, що потрібно, бути терплячим і точним, намагатися врахувати стільки ризиків і помилок, скільки можливо", - заявив офіцер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про військового, який вважає, що скоро оператори дронів перестануть бути потрібними у війську.

Також "Коментарі" писали про військового, який розповів, як насправді відбувається відбір на дроновода.