Військовий розкритикував Міноборони: його бездіяльність може трикратно збільшити втрати ЗСУ

Міноборони не закупило мавіки для фронту, від яких взимку будуть залежати життя військових

На фронті гостро не вистачає мавіків, відзначив військовий Олександр Карп’юй. За його словами, виявилось що їх дефіцит можна пояснити дуже просто – міністерство оборони їх просто не закупило в необхідній кількості.

"Законтрактувало - так. Але законтрактувати - це ще не закупка, бо треба ще і саму закупку завершити. А ось з закупками біда. Про що всі мовчать. Тобто перед тим, як Китай вводить обмеження, ми не те що не закупились на майбутні періоди, ми про*бали наші потреби навіть до кінця цього року", - відзначив військовий.

За його словами, із такою плачевною ситуацією ЗСУ йдуть в зиму, де найбільш ефективний дрон буде саме Мавік 3Т. Бо зараз, каже військовий, частково крила доповнюють картину оперативної обізнаності, але взимку хмари будуть на висоті 100-200 метрів, крила не зможуть працювати.

"Більш агресивні погодні умови та більше навантаження до мавікі - це х2-х3 по втратам. А ми навіть зараз не можемо забезпечити фронт. Тому шановні підрозділи БПЛА шукайте волонтерів, які будуть возити вам мавікі та аутели. Зима близько", - відзначив військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація по засобам на Донецькому напрямку погіршилась. Активність велика, підрозділів багато. На всіх не вистачає, ні того що дає держава, ні того що дають волонтери, говорили військові. При цьому вони попереджали, що Сили оборони сильно втратять в оперативній обізнаності, бо саме наявність мавіка та фпвішки на підльоті буде вирішувати результат бою. Якщо ж ЗСУ зайдуть в зиму без достатньої кількості засобів потрібної якості — ну привіт мʼясні штурми, фортеця Покровськ і все, приїхали, фортеця Словʼянськ ти наступна, говорили військові.