Військовий пояснив, навіщо треба покарати 123-ю бригаду, яка втекла з Вугледару

Бійці 123 бригади, які втекли з Вугледару, мають бути покарані, бо якщо цього не зробити, то їх приклад наслідуватимуть

Справа батальйону "Прикарпаття" живе, відзначає військовий, аналітик проекту "Левіафан" Микола Мельник. Він нагадав, що в 2014 році ці "гонорові хлопці", що все життя мріяли вбивати ворогів, драпали аж до Дніпра, давши можливість росіянам оточити Іловайськ.

"Що мене тоді обурило, то це навіть не сам факт втечі, а співчуття з боку земляків, мовляв наші бідні котики два тижні не мились, так воювать не можна і вообщє", - відзначив Мельник.

Але, за його словами, українське толерування до подвійних стандартів доведе нас до цугундера, адже замість того, щоб закривати СЗЧ-ів ДБР на це жодним чином не реагує, а журналісти в них інтерв'ю беруть, аплодують і захоплюються.

"Тепер вже цілий 187 бат 123-ї бригади ТрО звалили з позицій під Вугледаром і...влаштували мітинг. Увага, не отримали п*зди від своїх жінок і стариків за те що дезертири, а влаштували мітинг, де пожалілись, що не навчені і беззбройні", - відзначив Мельник.

При цьому він переконаний, що на дії 123 бригади треба максимально жорстко реагувати.

"Скажу по простому, або ви зараз цю гопкомпанію поставите в стійло, або завтра таких випадків буде більше. І від фронту нічого не лишиться, а окупант коли прийде мобілізує цих котиків вже у свою армію, але для підтримки морального духу поставить позаду кулемети. Взагалі мене просто бісить це толерування СЗЧкам і косарям, ще побачите, як вся ця шобла стане основою ветеранського руху", - додав Мельник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що минулого тижня бійці 187-го батальйону 123-ї бригади ТрО самовільно покинули позиції на Донбасі та прибули аж в Миколаївську область, де влаштували мітинг, "щоб звернути увагу на недостатню підготовку та нестачу озброєння для участі в бойових діях".