Військовий пояснив, чому ЗСУ пішли на Курську область, а не на допомогу в Покровськ

Військові у Курській області нівелюють різницю у живій силі та змушують ворога відтягнути сили з Донецької області

Нещодавно ворог планував наступ на Харків - Суми. ЗСУ формували резерв для відбиття наступу з того напрямку, але потім ворог захлинувся в Харківській області і вже не розвивав наступ на Сумщині, бо перекидав підрозділи з Сумщини на Харьківський напрямок. Проте, як каже військовий Олександр Карп’юк, план наступу з цього напрямку є досі, просто РФ перенесла наступ на час, коли вона доорганізує угруповання на тому напрямку.

"Судячи зі всього, командування ЗСУ вирішило не чекати поки ворог почне трощити населені пункти на Сумщині, зайшов в Курську область щоб зробити там "буферну зону". Це дасть час нам на нашій землі, поки ворог буде раз*обувати авіацією Курську область. Відповідь: Якщо ти розумієш, що на цьому напрямку буде війна, то бий першим поки ворог не чекає та захоплюй ініціативу", - говорить військовий.

При цьому він пояснив, чому військові так глибоко закріплюються. За його словами, в Курській області є декілька важливих інфраструктурних обʼєктів, які треба контролювати, що вже зроблено. Крім того йде робота по мінуванню шляхів, по яким ворог може підтягнути сили та засоби.

"Це ускладнює розгортання колон у бойові порядки, бо це не Донецький напрямок, тут організованого плацдарму немає, щоб його зробити - треба витрачати час, засоби та живу силу. Як авіацією та артилерією вибивати ЗСУ з інфраструктурних обʼєктів, які дуже потрібні РФ і які при повному знищенні в реальності сьогодення неможливо відновити", - додав військовий.

При цьому він погоджується із тим, що зараз Україні потрібні сили на Покровському напрямку. Проте, за його словами, спочатку треба нівелювати різницю в живій силі. Він каже, що на Покровському напрямку росіяни вже кидають резервні бригади в наступ, в них там ініціатива.

"Краще заставити ці резерви перекинути на напрям, де вони не мають переваги, ніж битись з ворогом в тому місті де їм комфортно та по їх правилам, бо тут важливих для РФ обʼєктів немає, все розвалюється авіацією та ракетами. Якщо зможуть відтягнути туди резерви і цим дадуть нам тут час- це буде дуже здорово", - говорить Карп’юк.

При цьому він погоджується із тим, що росіяни колись виб’ють ЗСУ із Курської області. Але, додає він, при цьому розвалять купу своїх населених пунктів, втратять декілька інфраструктурних обʼєктів, та втратять ініціативу на Харьковському напрямку. Крім того після цього їм прийдеться все ж організувати охорону кордону, бо зараз вони знімають всі підрозділи та кидають на Донецьку область, бо знають що ми не перейдемо кордон. Тобто, каже військовий, возвалений район заставить росіян виділяти частину ресурсів на охорону кордонів, щоб не допустити повторення, а це непросте завдання з урахуванням того, що в них людей не вистачає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США та ЄС відреагували на операцію ЗСУ в Курській області.