Військовий експерт спрогнозував коли буде наступ армії РФ

Російські окупанти сподіваються взимку втримати свої позиції, щоб навесні піти в масований контрнаступ

Коли російські окупанти можуть піти в контрнаступ розповів в Телемарафоні військовий експерт Сергій Грабський, пишуть "Коментарі". На його думку, це станеться не в цьому році й на те є низка причин.

"Виходячи з того, як російська армія готувалася до цієї зими, для росіян зараз тактика залишається одною - втримувати ті позиції, які вони можуть втримати, на всіх напрямках зупинити в будь-якому прояві наступ українських військ, накопичити сили, а вони це роблять, і з весни спробувати перейти в масований контрнаступ. Це така "генеральна лінія партії", і на окремих напрямках вони будуть намагатися продовжувати атаки, зокрема на Донецькому напрямку", - прогнозує експерт.

За його прогнозами, найближчим часом окупанти будуть неспроможні вести хоч якісь активні наступальні дії. Пояснює тим, що рівень готовності і рівень вмотивованості підрозділів, не кажучи вже про кількість техніки, артилерії, не дає їм можливостей перейти в наступ найближчим часом. Все що зараз противник може, то це оборонятися, намагатися де тільки можливо контратакувати, щоб зупинити українські підрозділи.

Разом з тим військовий експерт не виключає наступальних дій ЗСУ у найближчі тижні, коли підмерзне земля.

"Погода грає певну роль. Маю надію, що з настанням моменту, коли ґрунт затвердіє, ми можемо більш широко і масштабно використовувати наші бронепідрозділи. Але підготовка до наступу ведеться постійно", - каже він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у розвідці назвали 4 основні напрямки, з яких Москва намагається поринути в українське небо.