Військовий експерт сказав де піде ЗСУ в контрнаступ

Запорізька область є найімовірнішим першим напрямком наступу Збройних сил України

Який із напрямків є наразі найсприятливішим для контрнаступу українських військових розповів в інтерв’ю ТСН військовий експерт Павло Нарожний, пишуть "Коментарі".

"Я думаю, що наступ буде із Запорізької області на Мелітополь, тому що для нас дуже важливий цей пункт як транспортний хаб. Адже вся логістика, яка розташована у Херсонській області на узбережжі Азова і до перешийка, вона іде через Крим, через Кримський міст, і вона іде через Маріуполь - Мелітополь залізною дорогою, автомобільною дорогою, і через Бердянськ. Тому розрізати угруповання на дві половини – це раз, тобто відрізати від постачання одну частину. Другий момент – це далі наступ на Бердянськ. Бердянськ – це морський порт, з нього також іде постачання військ, які перебувають у Мелітополі. І Бердянськ може стати базою для подальших атак на Крим", - пояснив експерт.

А ще вважає Нарожний, у Запорізькій області - в Енергодарі, розташована найбільша атомна електростанція, яка дуже важлива для української інфраструктури.

"Напрямків же, на яких є загроза для нас, багато. Це і Сумська область, тому вони можуть завдати удару зі сторони Курська, щоби розрізати фронт на дві половини. Це буде наступ, який відріже схід від півночі. Це дуже ускладнить логістику", - пояснив експерт. Він також назвав Кремінну. Для окупантів це місто важливе, тому що воно - великий транспортний хаб, а за ним - Лисичанськ та Бахмут.

Як писали "Коментарі", зараз же найзапекліші бої йдуть на півночі Донеччини в районі Бахмута та Соледара. Це підтверджують і дані Генштабу ЗСУ, за якими значна кількість озброєння та військової техніки, що прибуває для навчання особового складу ворога до Білорусі з РФ, знята з тривалого зберігання та потребує обслуговування. Якщо раніше російські окупанти намагалися щось вигадувати, щоб просунутися вперед і захопити нові території в Україні, то тепер, як показують бої на Донбасі, росіяни просто намагаються закидати ЗСУ трупами своїх товаришів по службі.