Військовий експерт прогнозує збільшення втрат української армії

Кількість жертв на фронті з боку України може різко зрости після початку контрнаступу, вважає британський військовий експерт.

Від початку повномасштабного вторгнення українські військові за даними Генштабу змогли ліквідувати майже 200 тисяч російських окупантів. Втрати українських сил не розголошуються, однак з контрнаступом їх кількість може вирости. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Білий дім нещодавно оприлюднив втрати російських сил на сході України за останні п’ять місяців. За оцінкою американської розвідки Росія зазнала втрат у 100 тис. осіб. У статистиці враховано 20 тис. загиблих та ще 80 тис. поранених.

Окрім цього, наприкінці лютого злитті дані розвідки США розкрили загальну кількість втрат особового складу російської армії. Згідно з цими матеріалами – це понад 42 тис. російських солдатів. В документах також йшлося і про втрати України, які оцінили у 17 тис. українських солдатів.

Однак експерти вказують, що з початком контрнаступу кількість смертей українських воїнів може зрости.

"Коли ви атакуєте, ви, як правило, зазнаєте більше втрат", - говорить науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики Роб Лі та додає, що українським військам доведеться прорвати позиції російської оборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг найсильніших армій Європи. Україна одна з лідерів європейського континенту.

Також "Коментарі" писали, що російські пропагандисти отримали методички в який вказано як реагувати на наслідки контрнаступу України. Кремль підготував два сценарії: в одному росіяни зазнають поразки, тоді як в іншому стримують українські сили та західну техніку.