Військовий експерт назвав три головних фактори успішного контрнаступу ЗСУ

Розпочатися активні наступальні дії, зважаючи на окремі чинники, можуть в другій половині квітня – на початку травня

Злагодження бойових частин Збройних сил України (ЗСУ), західні озброєння та закінчення весняних паводків є головними факторами для успішного контрнаступу українських військових на окуповані росіянами території. Про це в Телеефірі заявив політолог, військовий експерт, колишній професор Московського державного інституту міжнародних відносин Юрій Федоров, пишуть "Коментарі".

“Залежить від підготовки резервів, тих частин і з’єднань Збройних сил України, які зараз готуються. Чим краще ці війська будуть підготовлені, чим більш боєздатними вони будуть, і як кажуть військові, злагоджені, тим більша ймовірність успіху наступу”, — сказав він.

За його словами, другий фактор успішного контрнаступу для українських військових - потрібна кількість західного озброєння.

“Перш за все, це бронетехніка, танки, бойові машини та інше. І тут, звісно, строки початку наступу залежать від того, в яких масштабах і якої номенклатури буде поставлятися бронетехніка західними союзниками України”, — зазначив він.

Юрій Федоров наголосив, що третій фактор, не менш важливий, це - погодні умови.

“Люди наступають, підрозділи і частини наступають, рухаються. Відповідно, вони мають рухатися так, щоб бронетехніка і вантажівки могли проходити не тільки дорогами, а й пересіченою місцевістю. Принаймні, важка бронетехніка. Тому необхідно чекати поки закінчиться весняний паводок. Загалом, як я розумію, приблизні терміни наступу, це друга половина квітня — початок травня. Але головнокомандувач ЗСУ - генерал Залужний знає краще”, — підсумував військовий експерт.

На "Коментарях" раніше йшлося, як рік широкомасштабної війни РФ проти України змінив розстановку сил у світі: чого чекати далі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Російська Федерація припиняє своє існування. Крапка, - рішення ІІ з’їзду народних депутатів Росії.