Військовий аналітик розповів, де Росія використовує тактику відволікання

Колишній офіцер розвідки Філіп Інграм повідомив на якому напрямку Кремль використовує стандартну російську тактику відволікання.

Події, які відбуваються в Молдові викликають усе більше занепокоєння в США. Колишній офіцер розвідки Філіп Інграм вважає, що це стандартна російська тактика відволікання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Після того, як у середині лютого Володимир Зеленський передав дані української розвідки про плани Кремля організувати державний переворот у Молдові, у країні почали приймати заходи безпеки. Президентка Майя Санду згодом вирішила розкрити ці плани, в яких повідомлялось про те, що проросійськи налаштовані громадяни з кількох країн планують розпочати масові мітинги і за допомогою них вдертись до урядових будівель та скинути чинну владу.

"Усередині Молдови відбувається сильна дестабілізація. Вони намагаються дестабілізувати уряд. Це прямо на кордонах НАТО", - говорить колишній офіцер розвідки Філіп Інграм.

На його думку, такі дії Кремля свідчать про провальні ситуацію Росії в Україні.

"Це стандартна російська тактика відволікання, яка свідчить про те, що насправді їх діяльність в Україні відбувається не так, як хочуть росіяни", - запевняє Інграм.

Нещодавно у Молдові пройшли масові протести опозиційної партії "Шор", що належить проросійському олігарху. Антикорупційне бюро Молдови заявило, що під час обшуків "кур’єрів" партії було знайдено 150 тис. євро у конвертах. Ймовірно це була винагорода для людей, які взяли участь у протестах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розвідка США розповіла про плани Кремля захопити владу у Молдові.

Також "Коментарі" писали, що Сполучені Штати розкритикувати сепаратиські заяви Додика.