Військовий аналітик пояснює, чому Бахмут є важливим для контрнаступу ЗСУ

Данський офіцер Андерс Нільсен розповідає про вдале рішення українського керівництва обороняти Бахмут, що в майбутньому призведе до кращих позицій при контрнаступі ЗСУ.

Військовий аналітик та морський офіцер Андерс Нільсен розповідає, чому для України утримання Бахмута є ключовим для вдалого контрнаступу через кілька місяців. Також Нільсен пояснює, як нетерплячий Путін допоміг українській армії створити передумови для успішної атаки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Youtube морського офіцера.

Військовий аналітик Андерс Нільсен з Данського королівського коледжу оборони вважає, що для вдалого контрнаступу ЗСУ, українська армія мала виснажити російські військові сили. Що в принципі вдалось зробити через нетерплячість Путіна. Російський диктатор наказав своїм генералам атакувати та йти вперед. Таким чином перебуваючи в обороні українські сили мали краще становище.

Також, Україна мала робити все, аби російська армія продовжувала свій зимовий наступ, адже при паузі, російські сили могли перегрупуватися.

Одним з ключових моментів в українській тактиці Нільсен вважає Бахмут. Військовий аналітик вказує, що в грудні співвідношення втрат для ЗСУ було кращим, ніж в лютому. Україна могла вийти з міста на кращі позиції та очікувати нових атак росіян, проте у кінцю лютого Пригожин заявив, що після захоплення Бахмута війська РФ візьмуть перерву. Таким чином захист міста став важливим для подальшого виснаження Росії. Якби ЗСУ вийшли з Бахмута, а армія РФ взяла місто, то організувати контрнаступ було б вкрай важко, адже росіяни змогли б краще консолідувати свої сили.

Росія, яка втратила у боях за Бахмут близько 30 тис. солдатів не може просто зупинитись, адже це буде політичним провалом для Путіна. Тому армія РФ кидає великі сили і зазнає відповідно великих втрат.

Загалом Андерс Нільсен підсумовує свої ідеї двома тезами про те, що відбулось в останні місяці війни.

"Перша - Росія не має сил, щоб прорвати лінію оборони. Вони намагались, але вони зазнали поразки… Друга – Росія втратила багато ресурсів за зиму і стикається з проблемами людських ресурсів і техніки", - говорить Нільсен та додає, що Україна "виходить з зими у кращій позиції".

Така тактика українських командирів, на думку, Андерса Нільсена, може дати необхідну перевагу для контрнаступу, який може розпочатись у квітні, травні чи червні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після штурмовиків балканська країна погодилась передати Україні гелікоптери.

Також "Коментарі" писали, Медведєв погрожує напасти на важливе українське місто, щоб знищити "заразу".