Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові ЗСУ розпочали навчання на HIMARS: у США розповіли, коли їх чекати на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові ЗСУ розпочали навчання на HIMARS: у США розповіли, коли їх чекати на фронті

Навчання на американському комплексі HIMARS пройде не більше трьох тижнів

3 червня 2022, 13:22
Поділіться публікацією:

Українські захисники розпочали навчання на сучасних багатофункціональних американських комплексах HIMARS. Як передає портал "Коментарі", про це розповів американський журналіст, який висвітлює новини Пентагону, Метт Сейлор у Twitter.

Військові ЗСУ розпочали навчання на HIMARS: у США розповіли, коли їх чекати на фронті

Американський комплекс HIMARS. Фото: LOCKHEED-MARTIN

Чиновники у Вашингтоні підтвердили інформацію про те, що українські захисники вже відпрацьовують завдання прицільних ударів з установок HIMARS. При цьому чиновник зазначив, що американські інструктори навчають українських військових не на території України. Місце та країна, де проходять навчання, з природних причин не було названо. Вона засекречена.

У США вважають, що навчання не триватимуть багато часу і вже через три тижні українці зможуть працювати на новій установці.

Зазначимо, що американські установки HIMARS дуже добре зарекомендували себе, коли США проводили військові дії в Іраку в 2003 році. А також під час бойових дій у Перській затоці. Дальність стрілянини з цієї установки сягає 300 км. При цьому у ЗМІ скрізь повідомляється, що Україна має отримати комплекси з дальністю стрілянини до 80 км. Так чи це – незабаром стане зрозумілим на полі бою.

В Офісі президента розраховують, що нове озброєння від союзників допоможе українському народу не лише посилити оборонну операцію, а й перейти до контрнаступу, аби звільнити захоплені українські території. Без далекобійної артилерії це було практично неможливо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — рекордна підтримка українців та поразка Путіна : експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, як змінили світ 100 днів повномасштабної війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США розповіли, чому на півдні України немає ані анексії, ні "референдуму", а також, з якою проблемою зіштовхнулися у Кремлі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини