Військові в небезпеці: коли приймуть рішення про виведення Сил оборони з Курщини

На Курському напрямку українські військові мають певні труднощі і можуть бути виведені звідти

Сили оборони України стикаються з певними труднощами під час проведення операцій у Курській області. Як пояснив в ефірі "Радіо Свобода" військовий експерт Сергій Грабський, коли українські військові перебувають у стаціонарній обороні, а противник має перевагу, досягти ефективних результатів стає вкрай складно.

"Ми наражаємо на небезпеку наших бійців. Поки угруповування російських військ на цьому напрямку доцільне для нашого перебування на території Курської області – ми можемо там знаходитися. Якщо ж росіяни послаблять там тиск, почнуть блокувальні операції – доцільність перебування і утримування наших військ там виключає сенс", – підкреслив Грабський

Експерт також підкреслив, що Україна не повинна концентруватися виключно на операціях у Курській області. На його думку, необхідно планувати дії й в інших регіонах Росії, які межують з Україною. На його думку, Україна маєм робити все можливе, щоб тримати противника у напрузі, примушуючи його концентрувати більше сил на неактивних ділянках фронту.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Курська операція – це ще один приклад того, що чудес на війні не буває, заявив майор Збройних сил України, дипломат і колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян. При цьому він підкреслив, що Україна не може сподіватися на перемогу, якщо не планує йти на Москву та не має достатньо сил, щоб її захопити. При цьому Омелян відзначив, що наразі в Курській області наші найкращі підрозділи стримують потужний наступ ворога, який також зібрав значні сили. Попри значну підтримку на Курщині для утримання наших позицій, ситуація виглядає дуже складною, додав експерт.