Війна в Україні: ЗМІ назвали місто, де найбільше гине російська піхота

Forbes зазначає, російська техніка дорожча за солдатів, тому у Вовчанську піхотна бійня

У боях за Вовчанськ Харківської області російському командуванню поставлено завдання більше берегти військову техніку, ніж піхоту. М'ясні штурми на цьому напрямку не припиняються. Тому ситуація у Вовчанську перетворилася на піхотну бійню. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Видання зазначає, що трохи більше, ніж через місяць після початку російського наступу на Харківщину, поле бою у Вовчанську та навколо нього стало надзвичайно небезпечним для російської бронетехніки. Тому в бій іде лише російська піхота і гине у колосальних кількостях внаслідок успішної роботи українських безпілотників та артилерії.

"На жаль, це кровопролиття не віщує неминучого кінця широкої війни. Щомісяця Кремль набирає і проводить поверхневу підготовку близько 30 тисяч нових військових - якраз достатньо, щоб щомісяця мати такі великі втрати. Тому навіть у той час, коли росіяни гинуть у шокуючих кількостях у Вовчанське та інших містах, російська армія продовжує поповнювати існуючі підрозділи і навіть формувати нові", - зазначають автори матеріалу.

Автори статті згадали, що за весь час повномасштабної війни російські військові втратили близько 4000 бронетранспортерів та бойових машин піхоти. За даними аналітиків, це близько 150 одиниць на місяць. Водночас втрати України значно менші: близько 1000 БТРів та БМП із 24 лютого 2022 року. Це приблизно 30 одиниць техніки на місяць.

"Очевидно, що зростає тиск на російське командування, щоб зберегти свою важку броньовану техніку. Більше російських штурмових груп їдуть у бій на мотоциклах або всюдиходах, які набагато гірші за важкі гольф-кари. І ті групи вважаються щасливими, якщо мають хоча б взагалі який- то транспорт. Втрати піхоти набагато кращий і вигідніший варіант, ніж втрата будь-якої машини, якщо піхоти багато, а техніки все менше", - підсумував Forbes.

Читайте також на порталі "Коментарі" - росіяни у Вовчанську масово здаються в полон: що вдалося ЗСУ.