"Вивести з рівноваги Кремль": на Заході розповіли про мету Курської операції

На Заході озвучили мету наступу на Курськ

Влада України спланувала наступальну операцію на Курську область РФ, щоб "вивести з рівноваги Кремль".

Про це пише Bloomberg з посиланням на західного чиновника.

Однак, за словами чиновника, виведення досвідчених солдатів ЗСУ з боїв на сході України, коли російські війська наближаються до розташованих на Донбасі стратегічних позицій, може зробити українські сили більш уразливими.

Співрозмовник видання підтвердив, що ідея завдати удару по Курській області була відома на Заході. Водночас, відзначив він, вторгнення в Курську область було несподіваним і для Заходу, і для Москви.

Видання пише, що зараз члени НАТО вважають малоймовірним, що українські сили зможуть утримати російську територію. За словами західного чиновника, при цьому Москві знадобляться тижні, щоб витіснити ЗСУ з Курської області. У будь-якому випадку війна вже набула інших масштабів, додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що pа оцінкою німецького експерта з аналізу відкритих даних Юліана Репке, Україна значно просунулась у своєму наступі на Коренево і вже контролює перше російське місто Суджу. За інформацією української сторони, за останні дні було взято під контроль 44 населені пункти в Курській області, що становить близько 5% від всієї території регіону. 12 серпня ЗСУ вперше опублікували відеозаписи, що підтверджують захоплення Суджі, міста з населенням близько п'яти тисяч людей. Незважаючи на те, що місто виглядає безлюдним, серйозних руйнувань на відео не видно, що свідчить про швидке захоплення без тривалих боїв.