Виведення військових з Авдіївки: росіяни жорстоко розстріляли групу бійців, що кажуть у ЗСУ

Росіяни здійснили черговий воєнний злочин в Авдіївці

Російські загарбники розстріляли шість українських бійців, що опинились у ворожому оточенні районі "Зеніту" в Авдіївці, повідомляє OSINT-спільнота DeepState. При цьому, представники командування говорять, що "втрати ЗСУ були мінімальними, як на такі події".

За інформацією аналітиків, позиції бійців декілька днів були в оточенні окупантів. Всі, хто мав змогу і міг пересуватись, проривались під вогнем загарбника до основних сил, при цьому залишилось четверо поранених і два бійці, що не змогли пробитись без евакуації.

Як стверджують експерти, спочатку вороги прорвалися до Царської охоти, скориставшись підземними тунелями, і почали там закріплюватись.

За словами аналітиків, рішення про відхід "довгий час не ухвалювалося", поки в українських військових були боєприпаси і запас води. Але потім бійцям поступила команда прориватись малими групами.

15 лютого пʼятьом пораненим пообіцяли евакуацію, з ними був один з вцілілих захисників. Але швидко на їх позиції прийшли росіяни. В той же день ворог поширив кадри розстріляних оборонців.

"Швидше за все, хлопці були розстріляні одразу. Ще один із бійців перед смертю встиг написати "ні хліба, нічого, і води залишилося пів пляшки". На кадрах з тілами один з бійців так і залишився тримати ту пляшку після смерті", - кажуть OSINT-фахівці.

За словами експертів, "серія помилок і затягування з рішучими діями привели до такої трагедії", а загарбник вчергове довів, що йому байдужі всі правила війни.

Як стверджує начальник відділу зв’язків з громадськістю угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, виведення військових з Авдіївки пройшло настільки успішно, наскільки це дозволяли обставини.

"Вийшли ті, кому загрожувало блокування. Виведення було настільки успішним, наскільки це дозволяли обставини", - наголосив Лиховій під час ефіру телемарафону.

Військовий підтверджує, що дехто з бійців опинивсь у полоні, проте назвати їх кількість зараз неможливо.

"Ми не можемо говорити про конкретні цифри, тому що відбувається верифікація. Частина людей виходить до своїх підрозділів, пізніше приходять в пункти постійної дислокації, виходять на зв'язок, тому цифри будуть некоректними", - наголосив Лиховій.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий жорстко відповів, хто здав Авдіївку