Головна Новини Суспільство Війна з Росією Випалюють землю і знищують все навколо: росіяни готуються до штурму ще одного міста на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Випалюють землю і знищують все навколо: росіяни готуються до штурму ще одного міста на Донбасі

Росіяни намагаються обійти місто Гірник, щоб у подальшому штурмувати його.

26 вересня 2024, 22:05
Поділіться публікацією:

 Російські окупаційні війська готуються до активного штурму міста Гірник, розташованого в Покровському районі Донецької області. Про це повідомляє моніторингова платформа DeepState.

Випалюють землю і знищують все навколо: росіяни готуються до штурму ще одного міста на Донбасі

Місто Гірник (фото з відкритих джерел)

За наявною інформацією, російські сили прагнуть завдати якнайбільше руйнувань місту перед початком наступальних дій. Окупанти ведуть масований вогонь по будинках та цивільній інфраструктурі Гірника, намагаючись повністю знищити житлові квартали перед штурмом.

"(Російські війська) випалюють та руйнують будинки в Гірнику. Таким чином ворог готується до штурму міста, одночасно обходячи його з північного напрямку", — йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що російські підрозділи змогли просунутися в напрямку Вугледара, а також у районах населених пунктів Миколаївка, Крутий Яр та Красний Яр. За даними карти, наданої DeepState, ситуація в районі Вугледара залишається вкрай напруженою — росіяни посилюють тиск з трьох різних напрямків, намагаючись оточити українські сили та прорвати оборонні лінії.

Обстріли Гірника, а також активні бойові дії у прилеглих районах свідчать про те, що окупанти готуються до нової хвилі наступу на південних рубежах Донецької області.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про наступ РФ на ВугледарРосійські загарбники за останню добу просунулися на захід від Вугледара та вийшли на трасу, яка веде до Богоявленки, випливає із карти військового пабліка Deep State. 

Судячи з карти Deep State, наразі сполучення з Вугледаром фізично не перерізане, але в самому місті ворог вже захопив південно-східні квартали. Як відомо, раніше 72-а бригада спростувала повідомлення про те, що начебто вийшла з Вугледара. Разом з тим, співзасновник Deep State Руслан Микула заявив, що Україна втратить Вугледар у найближчі кілька днів або тижнів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини