Винищувачі Gripen в українському небі: у ЗСУ зробили заяву

Говорячи про винищувача Gripen Юрій Ігнат заявив, що зараз триває тестування та вивчення всіх можливостей

Наразі триває тестування та вивчення всіх можливостей для того, щоб на озброєнні України в перспективі з'явився винищувач Gripen. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Був візит президента України та командувача Повітряними силами ЗСУ до Швеції. Де Микола Олещук прийняв рішення все ж таки вивчити це питання глибше. Він залишив двох фахівців, пілотів, які можуть зробити певний аналіз та висновки щодо того, чи може цей літак стати на озброєння Повітряних "Сил", - зазначив Ігнат.

Також, за його словами, важливо оцінити, наскільки потрібно проводити для цього літака якісь додаткові заходи та навчання та скільки знадобиться українським льотчикам часу, щоби вільно використовувати таку авіацію.

Юрій Ігнат зізнався, що Україна дуже зацікавилася, щоб такі винищувачі якнайшвидше з'явилися на озброєнні ЗСУ. Саме тому зараз вивчаються всі моменти – що потрібне для того, щоб Gripen з'явилися в українському небі.

"Поки що Швеція заявила, що не планує передавати ці винищувачі. Але все ж таки сьогодні немає, а може завтра і так...", - висловився спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр Швеції висловився про передачу Україні винищувачів Gripen.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський із першої леді здійснили візит до Швеції. За словами Зеленського, Україна та Швеція мають намір розгорнути у нашій країні спільне виробництво бойових машин піхоти CV90. Крім того, є можливість, що на озброєнні українських військових з'являться шведські винищувачі Gripen. Які висновки можна зробити після цього візиту? Чому він відбувся саме зараз? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.