Вимоги РФ не налазять на голову: коли Україну змусять піти на угоду з Кремлем

Росія не змінила своїх вимог щодо припинення бойових дій в Україні, проте Захід не готовий дати Києву все, що потрібно для перемоги

Переговори з Росією щодо перемир'я можуть розпочатися наприкінці 2024 або на початку 2025 року, заявив в ефірі "Еспресо" політик Олег Рибачук. При цьому він стверджує, що Україна невідворотно рухається до так званого перемир’я з Росією, яке в Китаї називають "охолодження війни".

"Тобто, ми фактично наближаємось до тієї точки, коли можуть розпочатись переговори з Росією. Далі починається найцікавіше – умови", - відзначив Рибачук.

За його словами, для України найголовніше - гарантії безпеки, бо якщо перемирʼя буде досягнуто, то Росія не повинна більше ніколи наважитись на агресію проти України.

"Далі також буде питання невизнання тимчасово окупованих Росією територій України. Про це говорив Путін, а також Лавров нахабно заявив, що 4 області України мають визнати частиною РФ, про Крим вони навіть вже й не нагадують", - відзначив експерт.

Політик також зауважив, що міжнародна спільнота поки що не готова надати Україні все необхідне для перемоги у війні.

"Поки що зближення позицій немає. В Росії й далі вимагають визнати окуповані території їхньою частиною, відмову вступу України до НАТО та демілітаризацію України. Вони продовжують висловлювати вимоги, які на голову не налазять. Втім, очевидним є й те, що світ не готовий дати Україні все, що потрібно для перемоги. На Заході досі немає для цього політичної волі. А також є сподівання, що Росію треба якісь зберегти. Саме тому, ми наближаємось до перемирʼя з РФ", - наголосив він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна має намір проводити переговори з РФ через посередників.