Вихід з чотирьох областей та ОДКБ: Росії пропонують новий "мирний договір"

Українці придумали свій мирний договорі для Росії на тлі подій в Курській області

В Україні запропонували свій аналог мирного договору для Росії на тлі подій, які відбуваються в Курській області. Зокрема, політолог Дмитро Золотухін відзначає, для якнайшвидшого мирного вирішення конфлікту дипломатичним шляхом, кремлівська хунта повинна негайно вивести російські війська з території Брянської, Білгородської, Курської та Воронезької областей в межах адміністративних кордонів цих територіальних одиниць.

"На цій території будуть проведені референдуми щодо бажання мешканців залишатися у складі Російської Федерації, або оголошення незалежності від Кремля", - відзначив він.

Крім того, пропонує політолог, Росія має вийти з ОДКБ та ШОС і оголосити позаблоковий статус, включно з відмовою надалі вступати в будь-які воєнно-політичні блоки.

При цьому він додав, що як тільки в Кремлі зроблять заяву про виведення російських військ з вказаних територій та оголосять політику позаблокового статусу - Україна негайно буде готова припинити вогонь та почати перемовини. Безпечний відвід російських війсь та з'єднань при цьому гарантується.

"Україна сподівається на те, що рішення про виведення військ, про позаблоковий статус, і про початок діалогу з Україною, від якого залежить майбутнє існування Росії, у Кремлі прийматимуть самостійно, виходячи зі сформованих реалій та керуючись справжніми національними інтересами багатонаціонального народу Російської Федерації, а не за вказівкою Пекіну чи Пхеньяну, хоча щодо цього існують, звичайно, великі сумніви", - додав політолог.

Цей план абсолютно симетричний всім тим вимогам, які перед самітом в Швейцарії оголошував диктатор Володимир Путін. Він пропонував Україні вивести війська з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей та відмовитися від вступу в НАТО, після цього РФ була готова негайно розпочати переговори про мир.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, хто міг спланувати операцію в Курській області.