Вихід українських сил з Вугледару: реакція військових

Українські військові прокоментували ситуацію у Вугледарі.

1 жовтня аналітичний ресурс DeepState заявив про вихід українських військових з Вугледару. Військовослужбовці 72-ї ОМБр повідомили, що частина міста досі перебуває під контролем українських сил, а вони самі не отримували наказу про вихід з Вугледару. Портал "Коментарі" зібрав реакцію військових на можливий вихід українських сил з Вугледару.

Український лейтенант з позивним "Алекс" вказує, що точка неповернення щодо ситуації у Вугледарі сталась близько тижня тому.

"З Вугледаром сталося те, що сталося, ще тиждень-півтора тому я писав, що точка неповернення пройдена і це справа часу. Для когось може це відбулось дуже швидко, хочу зауважити, що це невелике місто, в декілька разів менше, ніж окупована сусідня Павлівка", - пише військовий та додає, що тримати Вугледар було неможливим, після ситуації на флангах.

За словами офіцера, командирам за Вугледар "треба було думати раніше", коли почався "кіпіш на флангах". Однак військовий вказує, що "якщо всіх пацанів ложити в одному місці, коли обстановка критична та невигідна, то наступні рубежі не буде кому тримати".

Військовий з 24 ОШБ "Айдар" Станіслав Бунятов заявляє, що українські сили виходили з Вугледара в оточені та з боями.

"Я впевнено казав, що треба бути долбой*бом, щоб допустити оточення наших хлопців, але хтось таки знайшовся. Дотримались до того, що бійцям довелося виходити з боями, під ударними дронами, малими групами, залишаючи поранених на розстріл ворогу", - вважає військовий.

Керівник Центру протидії дезінформації лейтенант Андрій Коваленко наголошує на малих розмірах Вугледару та вказує, що потрібно чекати офіційних заяв командування.

"Щодо Вугледару, ті, хто там бодай раз був знає розміри цього міста - воно вкрай мале. Ситуація там в боях максимально динамічна протягом крайніх днів. Офіційно коментувати ситуацію має командування, тому заздалегідь зараз робити висновки і розбирати в соцмережах не варто з безпекових причин", - пише Коваленко.

Зазначимо, що військове командування офіційне не коментувало ситуацію щодо виходу або захоплення Вугледару.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США оцінили наслідки захоплення Вугледару та спрогнозували подальші дії армії РФ.

Також "Коментарі" писали про Інститут вивчення війни, який показав карту, чи захопили росіяни Вугледар.