Вибухи у Запоріжжі: що відомо про прильоти (ОНОВЛЕНО)

Окупанти завдали ударів по обласному центру, а також населеним пунктам області

Сьогодні о 05:22 у Запорізькій області було оголошено повітряну тривогу у зв’язку із загрозою балістичних ударів, а також керованими авіабомбами. О 06:07 у Запоріжжі та районі пролунали потужні вибухи.

Пізніше голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров повідомив про руйнування та постраждалих у місті та області.

"У Запоріжжі зруйновано приватні будинки та є постраждалі. Такі наслідки ранішньої атаки росіян на область. Станом на зараз відомо про 2 постраждалих. Медики надають їм допомогу", – зазначив голова ОВА.

Також він повідомив, що впродовж доби окупанти завдали 459 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Війська рф здійснили 10 авіаційних ударів по Таврійському, Щербаках, Новоданилівці, Малій Токмачці, Чарівному та Копанях.

273 БпЛА різної модифікації атакували Лобкове, Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Левадне.

5 обстрілів РСЗВ накрили Левадне та Малинівку.

171 артилерійський удар завдано по території Лобкового, Гуляйполя, Оріхова, Новоандріївки, Новоданилівки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки, Левадного.

Надійшло 8 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.


ОНОВЛЕНО: Ворог зранку наніс авіаудари по приватному сектору Запоріжжя: травмовані 4 людини, з них - одна дитина. Про це повідомляє ДСНС України.

Кількість постраждалих з’ясовується.

Частково зруйновано 5 приватних будинків, вибуховою хвилею і уламками пошкоджені ще 5 домівок, гараж і господарча споруда.

Надзвичайники евакуювали 5 жителів з пошкоджених осель.

Роботи з ліквідації наслідків авіаударів завершені.

На місцях працювали поліцейські, вибухотехніки, волонтери Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України та інші профільні служби міста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

РФ атакувала цивільне судно на Одещині: є загиблі і поранені

Російські терористи вчергове атакували Одеський район балістичними ракетами, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

"Ціллю ворога знову стала портова інфраструктура. Ворог влучив у цивільний контейнеровоз під прапором Панами", — повідомив Олег Кіпер. Очільник ОВА повідомив, що внаслідок ворожої атаки загинуло шестеро людей, а 11 — отримали поранення. Семеро поранених перебувають у важкому стані.