Вибухи біля Джанкоя: показали супутникові знімки з аеродрому

Супутникові знімки складу з боєприпасами після вибухів оприлюднила компанія Planet

В тимчасово окупованому Криму, 16 серпня, біля Джанкоя здетонував склад з боєприпасами на військовому аеродромі. Відтак з'явилися супутникові знімки після вибухів. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на інформацію на журналіста проєкту "Схеми" Кирила Овсяного в Twitter.

Він повідомив, що супутникові знімки складу з боєприпасами після вибухів опублікувала компанія Planet.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що за вибухами під Джанкоєм стоїть елітний український підрозділ. 16 серпня, за вибухами на військовій базі російських окупантів під Джанкоєм, що в окупованому Криму, стоїть "елітний український підрозділ". Про це пише видання The New York Times. Журналісти авторитетного видання пишуть, посилаючись на високопосадовця з України, що у тилу ворога діяв "елітний український підрозділ". Проте автори матеріалу не називають імені свого джерела. У повідомленні наголошується, що Україна до цього часу офіційно не підтвердила свою причетність до цих вибухів на військовій базі у Криму. Але журналісти The New York Times зазначили, що радник керівника ОП Михайло Подоляк нібито "схоже, натякнув на те, що Україна причетна".

Також "Коментарі" писали про те, що росіяни тікають з-під Джанкоя. Потужні ранкові вибухи у Криму наробили багато галасу. Російські загарбники розпочали евакуацію людей після вибухів на складі боєприпасів поблизу Джанкоя. Вже виїхало понад 2 тисячі людей. Евакуацію підтвердили мер Мелітополя (Запорізька область) Іван Федоров у Telegram, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook, самопроголошений прем'єр-міністр окупованого Криму Сергій Аксьонов