Ветеран АТО Дикий: Щоб завершити війну, потрібна чисельна перевага над окупантами

Україна, на відміну від РФ, недопрацьовує у питанні мобілізації. ВСУ воюють меншою кількістю людей, ніж росіяни, розповів ветеран АТО Євген Дикий, пишуть «Коментарі»

Щоб якнайшвидше завершити війну, Україні потрібно створити чисельну перевагу над російськими окупантами, вважає ветеран Євген Дикий. Для цього, за його словами, потрібно провести якісну мобілізацію, і цифра 500 тис. осіб, яких хотіли б призвати, є обґрунтованою.

"Ми просто беремо відкриті джерела, або якщо ми їм не віримо, то беремо джерела нашої розвідки – вони в даному випадку абсолютно збігаються, і ми просто цікавимося тим, а скільки за цей час мобілізувала рашка. І ми виходимо на цифру, що за 2023 рік у Росії мобілізовано близько півмільйона людей",
- сказав Дикий.

За його словами, Україна воює проти росіян у рази меншою кількістю людей, але ліміт того, що можна досягти такими силами, вже вичерпано. Втім, як додає експерт, воювати значно меншою кількістю людей, ніж у ворога, можна, але за умови абсолютно технологічної переваги.

"Я думаю, що ні в кого немає ілюзії, що у нас із орками технологічне співвідношення як у західної коаліції із хуситами",
- додав Дикий.

Водночас він вважає, що Україна та Росія воюють "в одній ваговій категорії" зі зброєю майже одного покоління, часто одними моделями озброєння, що свідчить про абсолютно один технологічний рівень. А це означає, що при однаковому співвідношенні технологій потрібна й однакова кількість бійців, додав Дикий.

При цьому, як писали "Коментарі", чоловіки бояться йти на фронт та вигадують різні відмовки, щоб уникнути вручення повістки.

Також "Коментарі" писали, деякі військові вважають, що в Україні слід розпочати тотальну мобілізацію. На їхню думку, для участі у війні необхідно залучити в'язнів та громадян, яким виповнилося 18 років.