Путін облажався: що насправді показала операція в Курській області

Операція ЗСУ в Курській області показала, що кремлівський диктатор не є всемогутнім

Після подій в Курській області виступ диктатора Володимира Путіна продемонстрував всьому світу його розгубленість, вважає колишній генпрокурор Юрій Луценко.

"Фактично це був великий пук", - додав політик.

Як відзначив політик, операція України у Курській області показала, що Путін – не всемогутній.

"Це дуже схоже на вʼєтнамський наступ Тет 1968 року. Хоч Вʼєтконг і не досяг перемоги на полі бою, але американське суспільство усвідомило, що перемога фактично не можлива. З цього почалися переговори про мир", - відзначив Луценко.

За його словами, українська операція насправді стала несподіванкою для ворога.

При цьому Луценко вважає, що ЗСУ добре працюють, їх дії викликали ейфорію в суспільстві, яке сумувало від відсутності добрих новин.

"Наша офензива уже відтягнула контингенти рос угрупувань, які готувалися наступати на Харків з-під Куп’янська і в районі Охтирки. Почалося перекидування російського стратегічного резерву. Це -жирний плюс", - додав Луценко.

При цьому він додав, що на захопленій території нема жодного міста. Суджа - 7 тис селище, все решта - села. Саме тому, на його думку, оборону при неминучому контрударі росіян буде тримати важко.

"Хвилює, чи зможемо грамотно вийти і закрити український кордон? Щоб не повторився Вовчанськ, а тим більше Кринки", - додав Луценко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ 6 серпня розпочали операцію в Курській області. На думку експертів, найймовірніше її спланував головком Олександр Сирський.

На тлі подій в Курській області українці вже пропонують росіянам свій мирний план, який передбачає, що "російська хунта" має вийти з чотирьох областей та таких організацій як ШОС і ОДКБ.