Величезний успіх: військовий розповів, який удар під дих отримала промисловість РФ

Українські дрони припинили роботу заводу, який комплектував електронікою літаки, ракети і КАБи

Цієї ночі українські далекобійні дрони-камікадзе вразили два спиртзаводи в Тульській області. Як відзначив військовий Юрій Касьянов, спирт і його похідні завжди був стратегічним продуктом в Росії.

"Тамтешні аборигени можуть обходитися без рівних доріг, теплих помешкань, без французького сиру і навіть без туалетного паперу, але без горілки життя немає", - відзначив військовий.

При цьому він звернув увагу, що кілька днів тому українські дрони завдали болючого удару по імперській військовій промисловості - атакували Брянський завод напівпровідників "Кремній Ел". Вчора завод офіційно заявив про припинення своєї роботи.

"Це дійсно великий успіх - на підприємстві ще з радянських часів робили і роблять мікросхеми, транзистори та інші напівпровідники. Майже вся продукція йде на комплектацію електронікою військових літаків, вертольотів, ракет С-300, "Калібрів", "Панцирів", "Іскандерів", КАБів тощо. На заводі працюють майже 2 тисячі осіб у три зміни (цілодобово). Зупинка підприємства фатальна для всієї військової промисловості боліт", - говорить Касьянов.

За його словами, є ще схожий завод "Мікрон" у Зеленограді під Москвою - до нього поки не дотягнулися. І ще один у Мінську ("БелОМО"). У Києві, додав Касьянов, був свій такий самий завод "Квазар", але незалежній Україні він не знадобився, а нещодавно його росіяни остаточно розвалили ракетами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 20 жовтня у Росії було атаковано найбільший спиртзавод в Дзержинську Нижньогородської області, а в ніч на 22 жовтня завдано ударів по ще трьох спиртзаводах – два в Тульській області та один у Тамбовській. У Центрі протидії дезінформації відзначили, що в РФ спиртзаводи використовують також для виготовлення палива для воєєних потреб і вибухових речовин.