В ЗСУ розповіли, за яких умов можна нівелювати стратегічну перевагу росіян

Загарбники мають наразі стратегічну перевагу на полі бою і виношують плани із захоплення ще двох областей, відзначив в інтерв'ю виданню The Times командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк

Як відзначив Олександр Павлюк, загарбники, дійсно, мають плани із захоплення таких міст як Харків та Суми. Ймовірно, каже він, саме вони стануть ціллю так званого великого наступу окупантів влітку.

Проте, як підкреслив Павлюк, відомо, що окупанти мають план із захоплення нових територій і бажання, але не відомо, чи є у них для цього можливості.

Разом з тим командувач Сухопутних військ підкреслив, що ЗСУ дуже розраховують на військову допомогу від США та партнерів із Європи. За його словами, вона може не тільки "притупити" наступ загарбників влітку, а й навіть надати Україні стратегічну ініціативу на полі бою.

Як підкреслив Павлюк, якщо Сили оборони матимуть хорошу протиповітряну оборону, а також отримають далекобійну артилерію, то зможуть відбити стратегічну перевагу в окупантів на полі бою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили інформацію про те, що ворог, дійсно, має намір захопити ще дві українські області. Мова йде про Сумську та Харківські області.

При цьому в ГУР повідомили, що наступ окупантів буде залежати від того, наскільки міцною буде оборона ЗСУ на Донбасі. Проте, розвідники припускають, що ворог все ж піде у свій великій наступ наприкінці травня чи на початку червня. В цьому контексті в ГУР Міноборони підкреслили, що станом на зараз противник має 514 000 сухопутних військ, які є задіяними в боях на території України.

Окрім того, розвідники розповіли, що ворог тримає біля Харківської області угрупування, яке налічує 35 000 військових, проте планує збільшити його в два рази.