В ЗСУ розповіли про плани ворога щодо наступу на Запоріжжя

На Півдні не зафіксовано ворожих наступальних угрупувань, - Речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин

Російські війська намагалися змінити ситуацію на полі бою, здійснивши потужні штурми після перегрупування. За словами речника Сил оборони Півдня, Владислава Волошина, ворог досягнув часткового успіху у своїх штурмових операціях, проте українські війська вже вживають заходів щодо відновлення контролю над ситуацією.

Незважаючи на ескалацію на фронті, наразі не виявлено ворожих угрупувань, готових до масштабного наступу на Запоріжжя. Волошин пояснив, що ворог може прагнути підтягнути сили ближче до великих міст, але на сьогоднішній день ситуація під контролем.

“За даними нашої розвідки, наступальних угрупувань на Півдні наразі не виявлено. Але, так, логічно, що противник намагатиметься на власну користь змінити конфігурацію лінії бойового зіткнення, підтягнути сили і засоби побличже до таких великих міст як Запоріжжя” – сказав речник Сил оборони Півдня.

Сьогодні стало відомо про захоплення російськими військами села Левадне у Пологівському районі. Волошин уточнив, що Левадне розташоване в низині, і обороняти його важко. Проте, він підкреслив, що основні висоти на цій ділянці залишаються під контролем Збройних Сил України, які ведуть оборонну операцію, щоб повернути ситуацію на свою користь.

"Щодо самого Левадного, то називати це населеним пунктом я б не поспішав, тому що це простий польовий стан, який знаходився в певній низині і захищати його, проводити там оборонні дії, скажімо, трохи складно", – додав він.

Читайте також на порталі “Коментарі” - В українському місті Селидове, що на Донеччині, російські окупаційні війська вдаються до масових вбивств мирного населення. Про це повідомив офіцер Збройних Сил України з позивним "Алекс" через свій Telegram-канал "Офіцер".