В Україні визнали, що можуть втратити Вугледар: чому росіяни мають просування

Глава ЦПД зазначає, що росіяни зруйнували Вугледар, через що їм удалося рухатися у фланг

Вугледар, який раніше був зручним для оборони завдяки своєму розташуванню на висоті, зазнав значних руйнувань через активні удари російськими керованими авіабомбами (УАБ). Внаслідок цього ворогові вдалося просунутися на фланги української оборони. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в Telegram зробив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

"Вугледар. Раніше це місто було зручно обороняти, воно на висоті. Але з активним приходом на фронт КАБів, ворогові вдалося його зруйнувати і рухатися у фланг", - заявив Коваленко.

За його інформацією, саме використання КАБ та авіації є єдиним фактором, який дозволяє ворожій армії рухатися вперед.

Читайте також на порталі "Коментарі" - понад два роки під Вугледаром точаться важкі бої. ЗСУ обороняють цю ділянку фронту. За цей час сили бійців виснажилися, і вони ризикують бути оточеними та відрізаними, оскільки окупанти продовжують просуватися на північ від міста. Про це пише аналітик Forbes Девід Акс.

Експерт зазначає, що в багатьох інших секторах бойові дії сповільнюються, в районі Вугледару вони навпаки набирають обертів. Росіяни розуміють, що зараз як ніколи випала шанс захопити місто. Це підтверджує і український аналітичний гурт Frontelligence Insight.

Як зазначає Девід Акс, заміновані дороги і поля навколо Вугледару стали смертельною пасткою для атакуючих росіян, які просуваються броньованими машинами, а також мотоциклами і гольф-карами. Українці також часто знищують більшість нападників мінами, безпілотниками, артилерією та протитанковими ракетами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – миру не буде: Bloomberg дізнався про плани Росії на наступний рік.