В Україні відреагували на рішення Міжнародного суду ООН у справі проти Росії

31 січня міжнародний суд ООН оголосив фінальне рішення за позовом України проти РФ у справі про порушення конвенцій про заборону фінансування тероризму та подолання форм расової дискримінації - на Донбасі та у Криму.

В Міністерстві закордонних справ нашої країни відреагували на рішення Міжнародного суду ООН в розгляді позову проти РФ щодо порушень конвенцій про тероризм і расову дискримінацію, яке було оприлюднене у середу, 31 січня.

Про це інформує прес-служба Міністерства закордонних справ України.

В повідомленні зазначено, що представники Міжнародного суду ООН винесли рішення по суті справи України проти Росії щодо застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Міжнародна судова установа встановила, що РФ порушила два міжнародні договори.

"Це - перший випадок в історії, коли Міжнародний суд ООН виніс остаточне рішення щодо порушень Росією норм міжнародного права", - наголошують в МЗС.

При цьому, підкреслено, що рішення Суду ООН "не залишає жодних сумнівів у тому, що Російська Федерація зневажає міжнародне право".

"Україна залишається відданою прагненню домогтися справедливості та відповідальності за всі незаконні дії Росії, включно з повномасштабним вторгненням, яке Росія розпочала у 2022 році", - наголошено в повідомленні міністерстві.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про історичний вирок у справі Україна проти Росії. 31 січня міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй (ООН) визнав Росію винною у порушенні певних частин Конвенції про заборону фінансування тероризму. Таке рішення у Гаазі прийнято у справі по позову України проти РФ.

Міжнародний суд ООН заявив, що Росія не проводила розслідування фінансової підтримки незаконних збройних формувань на території окремих районів Донецької та Луганської областей в Україні у 2014 році.