Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні сказали, за яких умов ЗСУ наступного року підуть у контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні сказали, за яких умов ЗСУ наступного року підуть у контрнаступ

Для того, щоб ЗСУ мали можливість піти у контрнаступ, треба отримати більше зброї та посилити мобілізацію

сьогодні, 14:17
Поділіться публікацією:

Контрнаступ України у 2025 році, про який згадувалося у публікації The Washington Post, можливий лише за умови значної підтримки Заходу та партнерів, а також збільшення темпів мобілізації, заявив керівник військових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук під час ефіру на каналі "Київ24".

В Україні сказали, за яких умов ЗСУ наступного року підуть у контрнаступ

Війна в Україні

Лакійчук зауважив, що у статті немає чіткого визначення того, що саме мається на увазі під контрнаступом. Він припустив, що автори вважають можливим злам ситуації на фронті, який дозволить Україні перейти до активного звільнення окупованих територій.

За його словами, цей сценарій реалістичний лише за умови, що Україна та її партнери досягнуть єдиного бачення ситуації на полі бою. Наразі, за словами експерта, існує певна розбіжність у поглядах як між Україною та західними союзниками, так і між самими партнерами щодо подальших перспектив війни.

Крім того, Лакійчук наголосив на необхідності прискорення мобілізаційних процесів для успішного контрнаступу. Він підкреслив, що важливо не лише поповнювати підрозділи, які несуть втрати на фронті без ротації, але й одночасно формувати оперативні стратегічні резерви.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що оглядач The Washington Post і старший науковий співробітник Ради з міжнародних відносин Макс Бут зазначив, що з більшою підтримкою Заходу, активізацією мобілізації, розширенням оборонної промисловості та зміцненням оборонних ліній, Україна зможе не лише утримувати свої позиції, але й створити умови для контрнаступу у 2025 році.

Також "Коментарі" розповідали, що військова допомога Україні від партнерів на наступний рік опинилася під загрозою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини