В Україні розповіли, наскільки близько ворог підійшов до Куп'янська

Голова Купʼянської міської військової адміністрації Андрій Беседін впевнений, що місто не буде окуповане знов

Голова Купʼянської міської військової адміністрації Андрій Беседін розповів, що лінія бойового зіткнення розташована в вісьми кілометрах від міста, але він впевнений, що населений пункт не буде окупований знов. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланям на "Украина Сейчас".

"Наші збройні сили кожного дня дають гідну відсіч ворогу, - заявив Андрій Беседін. - Стримують його назараз. Впевнений, що найближчим часом, крок за кроком будуть звільнятися інші окуповані території. Ми впевнені в силах та можливостях наших збройних сил".

Куп'янськ - адміністративний центр Куп'янського району та Куп'янської міської громади Харківщини, а також великий залізничний вузол на сході країни. З 27 лютого 2022 року місто було окуповане російськими військами. 10 вересня 2022 року західну частину міста звільнили українські війська, 16 вересня 2022 року лівобережна частина Куп'янська була звільнена спецпідрозділом Kraken. З оперативної точки зору втрата навіть частини міста мала вирішальне значення, оскільки постачання російських військ під Ізюмом йшло через залізничну станцію Куп'янськ-вузловий.

За словами командувача Сухопутними військами України Олександра Сирського, місто є однією з першочергових цілей Росії на сході України.

Супротивник, називає Куп'янськ "ключем до всього Харкова і до звільнення Донбасу".

Тим часом, російського актора, який виступив проти війни в Україні, замінили на віртуальну копію. Актора, який виступив проти війни в Україні, замінили за допомогою технології дипфейку.

У Білорусі розповіли про майбутнє пригожинської ПВК. Главі Білорусі вже дорікнули, що він не дотримав свого слова про гарантії безпеки Євгену Пригожину.

А у ЗСУ розповіли, як вдається обходити ППО окупантів та бити по Криму.