В України нова успішна стратегія ведення бою в Курській області

Українські військові планують взяти російських солдатів в оперативне оточення.

Українські сили змінили стратегію ведення бою у Курській області. Військові ЗСУ швидко переміщаються та беруть в оточення російські війська, стверджує аналітик Forbes Девід Екс.

Девід Екс зауважив, що після відносної стабілізації лінії фронту у Курські області українським силам вдалось прорвати оборону армії РФ поблизу села Новий Путь. За словами військового аналітика, тепер мета таких дій стала більш зрозумілою.

Як вказує Екс, 95 повітряно-штурмова бригада після проходу села Новий Путь прямує у бік міста Веселе і таким чином намагається з’єднатись з українськими силами поблизу Коренево.

"Якщо українці, які наступають на північний схід від Нового Путі, зможуть з'єднатися з українцями, які перебувають на головній ділянці, то вони відсічуть потенційно тисячі росіян між собою і кордоном", - пише аналітик.

Україна планує взяти росіян в оточення в Курські області. Фото: Forbes

Українці підготувались до подібних дій, адже знищили мости через річку Сейм, тому росіяни можуть відправити підкріплення лише через понтонні мости або вузького коридору біля Коренево. Саме ці напрямки українські сили активно стримують – обстрілюють понтонні мости та намагаються закрити сухопутний коридор.

Девід Екс також підрахував приблизну чисельність українських та російських сил у Курській області. За його словами, попри 38 тис. солдатів, які РФ направила на бої в Курську область, багато з них погано навчені молоді призовники, які значно поступаються менш численним 10 тис. українській солдатів, які мають більший досвід ведення війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна взяла в оперативне оточення російських військових в Курській області.

Також "Коментарі" писали, що МЗС України відреагувало на реакцію Кремля після звернення до ООН щодо Курської області.