Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні ціни на генератори летять вгору: яка вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні ціни на генератори летять вгору: яка вартість

Зростання попиту на генератори в Україні: ціни піднімаються, товару не вистачає

2 липня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:

У період масових відключень електроенергії, в Україні знову спостерігається значне зростання попиту на так звану техніку "від блекауту". Українці почали масово купувати генератори, зарядні станції та павербанки, а ціни на ці товари зростають через високий попит і обмежені поставки.

В Україні ціни на генератори летять вгору: яка вартість

В Україні ціни на генератори летять вгору

Юлія Кушніренко, представник мережі "Алло", в інтерв’ю виданню Телеграф" повідомила, що з травня місяця відбулось значне зростання продажів обладнання для аварійного живлення. 

"В середині травня, лише за два дні (15—16 травня), продажі зарядних станцій, порівняно з 8—9 травня, зросли майже втричі", — каже вона.

У червні, порівняно з минулим роком, попит на павербанки зріс на 30%, на генератори – на 55%, а на зарядні станції – на 452%. Особливою популярністю користуються зарядні станції потужністю від 1000 до 15000 Вт, які можуть задовольнити основні потреби у світлі та енергії.

В Україні ціни на генератори летять вгору: яка вартість  - фото 2

В "Епіцентрі" також відзначають зростання інтересу до генераторів та зарядних станцій. Юлія Чудновець з "Епіцентру" зазначила, що "продажі генераторів та зарядних станцій зросли від травня, а зарядні станції високої потужності зараз є найзатребуванішими".

З початку червня ціни на деякі моделі обладнання зросли на 5-10% через збільшення попиту та обмежену кількість товару. Це створює труднощі для споживачів, які намагаються забезпечити себе необхідними засобами для виживання під час блекаутів.

Раніше “Коментарі” писали, що колишній міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель, заявив, що Україна наразі імпортує значні обсяги електроенергії, а одночасний експорт є неможливим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини