В Сумській ОВА попередили про найбільшу загрозу для мешканців області

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі 24 каналу повідомив, що наразі загарбники ще не мають достатньо сил, щоб йти наступом на область

За інформацією Ради оборони Сумської області, ситуація на кордоні з терористичною Росією контрольована, хоча й напружена, повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх.

При цьому він підкреслив, що окупанти продовжують систематично обстрілювати ракетами та артилерією прикордонні громади. Втім, за його словами, сили оборони є готовими до будь-яких викликів з боку загарбників.

Як підкреслив Артюх, адміністрація має інформацію про те, скільки в Курській області перебуває російських військових. За його словами, наразі там немає угрупування, яке б могло здійснити наступ на Сумську область.

"Хоча ми маємо чітко розуміти можливості ворога, який володіє сучасною зброєю, що такі угруповання він може створити дуже швидко"
, - відзначив голова ОВА.

За його словами, зараз Збройними силами розглядаються всі можливі ситуації, враховуються можливості, як українських військ, так і ворожих.

При цьому Артюх підкреслив, що основною загрозою для мешканців області залишаються ворожі ДРГ. За його словами, їх метою є створення умов, за яких цивільне населення та військові у прикордонних зонах постійно повинні перебувати у напруженому стані. При цьому Артюх переконаний, що окупанти прагнуть викликати паніку серед українців.

За його словами, в області розроблено маршрут, в якому вказано місця, де найбільш безпечно та небезпечно пересуватися. Це було зроблено для того, каже Артюх, щоб люди мали можливість надавати допомогу своїм близьким, а певні служби проводили евакуацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наразі окупанти ще не сформували угрупування, яке могло б почати наступ на Сумську область.