В ОП розповіли, навіщо Кремль бомбардує Україну неприйнятними умовами щодо миру

Путін з власної волі не погодиться на мир з Україною, тому Україна застосовує інструменти примусу

Адміністрація РФ усвідомлює свою нездатність на цей час щось протиставити діям українських сил у Курській області, про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, уже за традицією в ситуаціях власної військової неспроможності Кремль робить акцент на інформаційних операціях, переважно спрямованих проти власних підданих.

"Щоб загасити зростання тривожності серед населення, йому намагаються презентувати втрату територій і наступ української армії вглиб країни як "нову норму". Росіянам пропонують згадати досвід дідів, погодитися на відряджання строковиків у бій, скинутися на гуманітарну допомогу для біженців, а потім увімкнути телевізор і забути про погане", - заявив Подоляк.

При цьому, на його думку, тепер кремлівський диктатор Володимир Путін почувається в своєму кріслі досить непевно. Подоляк додав, що історично диктатори вважають продовження бойових дій корисним для себе, коли бояться революції чи перевороту. Для Путіна це також стало запорукою виживання – способом пов’язати кров’ю оточення, знищити рештки опозиції, посилити контроль над військовими й силовиками, додав радник голови Офісу президента.

"Страх перед ганебним фіналом змушує правителів продовжувати війни, навіть якщо вони більше не вірять у перемогу. Тому РФ знищує перспективу переговорів, раз у раз висуваючи фантастично неприйнятні умови. З власної волі Путін на мир не погодиться, і Україна змушена застосовувати різноманітні інструменти примусу. Далі буде", - підкреслив Подоляк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після успіху в Курській області Україна готує підґрунтя для проведення переговорів з РФ.