В ОП пояснили, для чого Зеленського вмовляють "припинити вогонь": що буде потім

Україні пропонують в односторонньому порядку припинити вогонь, але РФ при цьому продовжить підтягувати сили та засоби до прикордоння

Іноді іноземні посередники озвучують пропозиції щодо "припинення війни" на поточній лінії фронту. Але задум, який ховається за цими пропозиціями, дуже примітивний. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Telegram зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Такі пропозиції радник назвав "вкрай цікавими". З них випливає, що Україна має негайно та в односторонньому порядку припинити вогонь. Особливо, звичайно ж, припинити удари далекобійними засобами поразки і особливо по окупованій РФ території та кордону РФ. Росія ж може продовжувати завдавати ударів, про що неодноразово заявляв той самий Лавров, наполягаючи, що навіть у разі початку переговорного процесу ніхто не зупинить удари по території України.

У зв'язку з цим Михайло Подоляк пояснив, що це означає.

"Простіше простого. Росія буквально випрошує через дивних посередників повернення неформального рішення про заборону... для України на оборонні удари. Щоб у тиші продовжувати підтягувати ресурси у прикордоння, готувати нові масштабні атаки, не втрачати засоби ППО й техніку… Просто і примітивно. Ще простіше і примітивніше", - заявив Михайло Подоляк.

Водночас радник керівника ОП зазначив, що у цій ситуації виникають додаткові питання.

"Питання риторичне: як розуміти людей, які беруть участь у кампанії з примусу країни, на яку напали, до одностороннього припинення вогню... А головне: невже ці пропозиції робляться всерйоз і невже вони призведуть до закінчення війни?", - наголосив Михайло Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" - навіщо Орбан примчав до Києва: що обговорювалося за зачиненими дверима.