В ООН зробили важливу заяву про постачання Україні зброї

У США пояснили, що постачанням Україні зброї намагаються допомогти запобігти конфлікту

Військова допомога від союзників не відкриває шлях до ескалації війни з Росією, а навпаки – дає Україні можливість протистояти ворожій агресії. Як передає видання "Коментарі", таку заяву зробив заступник постійного представника США посол Роберт Вуд під час засідання Ради безпеки ООН, пише "Укрінформ".

"Забезпечення зброєю територіальної оборони України не продовжує і не загострює цей конфлікт. Швидше, ця зброя допомагає відбити вторгнення РФ у сусідню країну та запобігти її подальшому вторгненню на суверенну територію України", - заявив Роберт Вуд.

Він підкреслив, що якби РФ справді хотіла деескалації, то вже вивела б війська та припинила вторгнення.

"Натомість Росія лицемірно вносить такі теми на розгляд Ради Безпеки ООН і звинувачує інших у смерті та руйнуваннях, спричинених її агресією", - додав Роберт Вуд.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на тлі посилення ракетних обстрілів та атак дронами з боку РФ (а з початку травня лише Київ пережив дев'ять таких атак, які продовжуються по всій Україні – у ніч на 18 травня та вранці супротивник випустив 30 крилатих ракет) , президент Володимир Зеленський закликав світ посилити військову підтримку України та збільшити тиск на Росію. Про що свідчить посилення ракетних атак РФ проти України? Яких ударів по країні-агресору можуть завдати наша країна, її традиційні союзники, а також, можливо, нові країни, які зважилися виступити проти російського божевілля? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Україна має шанс стати членом НАТО – на що розраховуємо у Вільнюсі. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.