В ООН закликали Україну та Росію "вжити негайних заходів для деескалації" у війні

В Раді ООН з прав людини заявили про необхідність забезпечити захист цивільних осіб і поважати міжнародне право під час війни.

Верховний комісар ООН з прав людини Волкер Тюрк заявив, що у війні між Україною та Росією необхідно вжити "негайних кроків щодо деескалації". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву міжнародної організації в соціальній мережі X.

В Рада ООН з прав людини заявила, що у війні зафіксовано вбивства цивільних мешканців, а також атаки на цивільні об'єкти, що заборонено міжнародним правом.

"Тривожна ескалація бойових дій, десятки вбитих мирних жителів в Україні та Росії. Міжнародне гуманітарне право забороняє невибіркові напади та атаки на цивільні об'єкти", - йдеться в заяві ООН.

Крім того, верховний комісар ООН з прав людини Волкер Тюрк закликав зменшити ескалацію у війні.

"Тюрк закликає вжити негайних заходів для деескалації, забезпечення захисту цивільних осіб і поваги до міжнародного права", - повідомила пресслужба організації.

Нагадаємо, що Росія в кінці 2023 року та на початку 2024 року здійснила масові ракетні атаки по Україні зокрема й по цивільних об'єктах, де постраждали та загинули мирні мешканці. У Росії ж звинуватили Україну в атаці на Бєлгород, де за даними Москви загинуло кілька цивільних осіб. Попри звинувачення Росії у США пояснили, що звичайні росіяни також несуть тягар війни, а відповідальність за смерть громадян РФ має нести Путін, який почав війну проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Франція відреагувала на заяви Росії щодо атаки України на Бєлгород.

Також "Коментарі" писали про британського посла, який розповів, як вплине на українців чергова масова ракетна атака Росії.