В ООН думають, чи РФ вдарила по "Охматдиту": що кажуть

За даними ООН 8 липня "ймовірно" саме російська ракета прямим попаданням влучила у дитячу лікарню Охматдит.

ООН повідомила, що, ймовірно, у дитячу лікарню "Охматдит" влучила саме російська ракета, а не уламки після роботи української ППО. Про це заявила у вівторок голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белль, посилаючись на власний аналіз, повідомляє Reuters.

"Аналіз відеоматеріалів та оцінка, проведена на місці інциденту, вказує на високу ймовірність того, що дитяча лікарня постраждала від прямого влучання російської ракети, а не отримала пошкодження від системи перехоплення", - сказала вона.

Також голова Моніторингової місії при ООН повідомила, що в понеділок разом із колегами відвідала місце прильоту, але остаточно не змогла зробити висновок, чи це дійсно була ракета росіян. Проте вона заявила, що "ракета, схоже, була запущена Російською Федерацією".

У свою чергу Служба безпеки України повідомила, що саме Росія запустила по дитячій лікарні стратегічну крилату ракету Х-101.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна вимагає від ООН під час "головування" Росії там. Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця прокоментував масований ракетний удар Росії 8 липня, внаслідок якого загинули десятки людей. Він наголосив, що цей черговий військовий злочин РФ повинен спонукати членів Ради Безпеки переглянути можливість Росії користуватися правом вето в організації.

На своїй сторінці в соцмережі X Кислиця зауважив, що під час "головування" в Раді Безпеки ООН агресор Росія, як правило, вчиняє найогидніші злочини, і обстріл 8 липня найбільшої української дитячої лікарні "Охматдит" та інших медичних закладів Києва є найкращим тому доказом.